>   >   > 

EP-Nuffic | Internationalising education

Word-sjabloon & Visio-sjabloon automatiseren en ondersteunen het maken van documenten


Over de opdrachtgever

EP-Nuffic is hét expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek.

Overzicht van onderwijs in alle landen

Wat is je havo-diploma waard in Tanzania? En hoe lang doe je in Albanië over het behalen van een PhD? EP-Nuffic brengt buitenlandse onderwijssystemen en de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s in kaart. Op hun website kun je deze verslagen als pdf downloaden. 


Word-sjabloon in huisstijl

Visio-sjabloon voor diagrammen

Je kunt je voorstellen dat al deze documenten in opmaak hetzelfde moeten zijn, ook als verschillende mensen ermee werken. Daarom automatiseerden we een deel van de handelingen met sjablonen en macro’s in Word & Visio. In Visio (een programma van Office om diagrammen mee te maken) is het eenvoudig om blokken toe te voegen en via een keuzemenu te kiezen om welke studiejaren het gaat. Daarmee verandert de kleur van het blok.

Word-sjabloon met macro’s

Het Word-sjabloon is standaard opgemaakt in de huisstijl van EP-Nuffic en er zijn verschillende macro’s die het werk makkelijker maken. Het invoegen van een tabel, bijvoorbeeld, of een diagram uit Visio. Ook belangrijk voor deze documenten: het toevoegen van een interne link naar een deel van het document dat is gebookmarked. Er blijven weliswaar handelingen over die handmatig verricht worden, maar de sjablonen ondersteunen deze handelingen. Als een document af is wordt het opgeslagen als pfd zodat bezoekers het van de website kunnen downloaden.

Ook een Word-sjabloon?

Is de opmaak van documenten in jouw organisatie niet centraal geregeld en levert dat rommelige documenten op? Kom dan eens bij ons langs om de mogelijkheden van huisstijlautomatisering te bespreken.


Neem contact met ons op