>   >   > 

Dichterbij | Zorginstelling

Sjablonen voor PowerPoint en Word geven documenten consistente uitstraling in huisstijl


Over de opdrachtgever

Dichterbij ondersteunt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, evenals hun ouders en hun netwerk. Onderdeel van Dichterbij is STEVIG, dat mensen met een lichte verstandelijke beperking en complexe gedrags- of psychiatrische problemen behandelt.Word-sjabloon voor brieven

We ontwikkelden voor Dichterbij en STEVIG een sjabloon voor brieven dat de opmaak (in de huisstijl) automatiseert en het opstellen van een brief makkelijker maakt. De afbeelding laat het pop-up-scherm zien dat medewerkers krijgen wanneer ze Word-opstarten. Ze vullen eerst de gegevens van de geadresseerde in (adres, aanhef, naam). Daarna geven ze aan of het een brief namens Dichterbij of STEVIG is. Met het aanvinken verandert de opmaak en staat het logo van de juiste afdeling/instelling op de brief.

Omdat Dichterbij meerdere locaties heeft, volgt een drop-down-keuzemenu. Bij elke locatie horen unieke adresgegevens die automatisch worden ingevuld. Ten slotte vult de medewerker kenmerk, onderwerp en de eigen gegevens in. 

Onderaan het scherm zie je dat er drie documenten geautomatiseerd zijn: de brief, memo en begeleidend schrijven.

Wanneer deze zaken zijn ingevuld, is de brief ingericht met deze gegevens en kan het daadwerkelijke schrijven beginnen.

Sjabloon voor PowerPoint

Ook voor PowerPoint ontwikkelden we een sjabloon in de huisstijl van Dichterbij. Per slide kan een medewerker kiezen uit talloze opmaken, die echter allemaal in de huisstijl passen (in de kleuren bordeauxrood, appelgroen en hemelsblauw) en vrijelijk afgewisseld kunnen worden, zonder een stijlbreuk te veroorzaken. Dit geeft de presentatie iets speels zonder heel druk of storend te worden.

Ook sjablonen voor de hele organisatie?

Wij ontwikkelen al jaren sjablonen voor Word, PowerPoint en Visio. Dit doen we voor grote en kleine organisaties. Interesse?

Neem contact met ons op