>   >   > 

AFP | Verpakkingen

Word-sjabloon met pop-ups en keuzemenu voor het maken van rapporten


Over de opdrachtgever

AFP ontwikkelt verpakkingsconcepten, produceert verpakkingsfilms en verzorgt het bedrukken, lamineren en nabewerken van deze verpakkingsmaterialen.

Opmaak voor rapporten geautomatiseerd

Medewerkers van AFP schrijven allerlei soorten rapporten. Van technische datasheets tot productspecificaties en analysecertificaten. Met een uitgebreid Word-sjabloon hebben we de opmaak van deze rapporten geautomatiseerd. Hiermee is de opmaak stabiel en zien documenten er consistent netjes en professioneel uit, zelfs wanneer verschillende mensen ze maken. Uiteraard geheel in de huisstijl van AFP.


Pop-up met keuzemenu na openen Word-document

Hoe werkt het? We hebben de sjablonen geïnstalleerd op de pc’s van medewerkers. Wanneer zij Word openen, verschijnt een pop-up waarin ze aangeven welk document of rapport ze willen maken. Bij sommige rapporten horen vervolgens nieuwe keuzemenu’s. Zo laat het screenshot zien dat bij een productspecificatie automatisch een afbeelding wordt gegenereerd. De medewerker geeft aan hoeveel lagen het betreffende verpakkingsmateriaal heeft en waar die lagen uit bestaan. Bovenaan de pagina is het resultaat te zien: een illustratie met vijf lagen en een legenda.


Zelf lagen toevoegen in Excel

Het mooie is, AFP hoeft niet bij ons aan te kloppen wanneer er iets verandert. Bijvoorbeeld wanneer ze een nieuw materiaal ontwikkelen of een nieuwe laag voor hun verpakkingen. De sjablonen zijn namelijk gekoppeld aan een Excelbestand met de opties uit het keuzemenu en AFP kan zelf opties aan dat Excelbestand toevoegen. Die verschijnen vervolgens in de Word-sjablonen van medewerkers. 


Ook interesse in huisstijlautomatisering?

We hebben hier veel ervaring mee en helpen zowel grote als kleine organisaties orde te scheppen in de chaos. 

Neem contact met ons op